Anita Šibanc je nohtna stilistka in edukatorica pri Mollon Pro Slovenija.

Od malih nog, jo je zanimala umetnost in ustvarjanje. Udeleževala se je raznih umetniških natečajev, ter urila svojo umetniško žilico in natančnost. Izziv je nato našla še v nohtih. Začetek njene poklicne poti sega v leto 2013. Sama strast do podaljševanja nohtov, se je začela že takrat, ko sedela še na drugi strani mize.

“Kolikokrat ženske skrivamo svoje nohte, ko si jih uredimo, pa bi jih pokazale vsem. Seveda, če smo s storitvijo zadovoljne.”

Ni pa ji bilo najbolj lahko začeti:

“Ker sem bila v tistem obdobju, finančno nekoliko na dnu, je v meni le tiho tlila želja “to želim ustvarjati tudi jaz”.

Takrat je bil v Celju sejem “Frizerstvo in kozmetika”. In sem šla… Polno stojnic, mamljivih ponudb za tečaje, začetne pakete, prijazne prodajalke, stilistke… V meni se je želja le še večala. Pokličem domov mamo, z namenom, da mi bo svetovala oz. takrat rekla:

“Podpiram te, ti bom finančno tudi pomagala.” Žal sem slišala: “Ah, Anita niso časi za to, ljudje nimajo denarja za takšne stvari”. Kar je seveda velika zmota… Vsi strmimo k dobremu občutku, včasih že malo urejenosti pripomore k dvigu samozaveti. Takrat sem se odločila, da bom začela poslušati sebe. Odločila sem se in naredila vse, da tudi jaz delam, kar si res želim delati. Ni vedno dovolj le sanjati, za svoje sanje je potrebno tudi nekaj narediti. Začela sem z izobraževanji. Od enega izobraževanja do drugega. Ampak priznam, na začetku ni bilo vse lahko. Tukaj je moja volja – želja šele prišla na preizkušnjo. Nohti so odstopali, pokali ipd. Jaz pa norela! Ampak hvaležna sem za to. Tako sem dobila možnost in se sama mnogo naučila iz lastnih napak. Verjamem, da je najbolša šola tista, ki jo sami pademo in potem predelamo.”

Anita je vztrajala!

Še vedno se izobražuje, saj so svetu nohtnega stiliranja ves čas novitete. Katere se želi naučiti in dobro osvojiti, da lahko znanje nato deli z vami.

Je edukatorica, ki se bo tudi iz vas trudila izvabiti osnovne in poglavite temelje, za to, da vam gre delo dobro od rok.

“Zelo pomembna je in teorija in seveda najpomembnejša praksa. Vendar to ni vse, čeprav bi marsikdo rekel, da je to to. Dokler ni zaupanja vase in v svoje delo, se lahko še tako trudite, bo to sizifovo delo. Začne se vedno znotraj vas. Vendar eno brez drugega ne gre.”

EDUKACIJE, ki poleg strokovnosti in predanosti, nudijo več kot samo znanje! ❤

Vaš Mollon Pro Slovenija!

Sledite nam tudi na naši Facebook strani.