NOV Luxury BIO-KERATIN gel lak!

Iz Francije so na poslali novost… OK, super, lak ki vsebuje BIOTIN  in KERATIN, kar pomeni, da ni le gel lak, je to tudi negovalen gel lak.

In sem šla v akcijo:

…Saj sem dobila že kar nekaj vprašanj o izdelku in da olajšam delo sebi in vam, sem napisala tale blog, s postopkom dela. A ni to super? 😉

To je permanentni lak, s katerim je možno noht tudi zgraditi in do 4-ih milimetrov celo podaljšati.

Slišalo se je super! To je bilo to, kar sem pogrešala! Super je za utrditev naravnih nohtov, ali za podaljšati kakšen noht, ki se odlomi. Da ni potrebe po krajšanju vseh. Saj same veste kako zoprno je to.

Najpomembnejše je praktično delo:

In seveda…karkoli novega izumijo, je treba dobro preizkusiti. Da lahko iz lastne roke povemo svoje izkušnje, svetujemo vam.

Takoj sem povabila sodelavko k “sodelovanju”. Ona ne mara predolgih nohtov, niti jih zaradi svojega dela ne more imeti. Kako pa bi to zgledalo, da bi stranke masirala z dolgimi nohti, ali jim delala nego obraza…? Najbrž bi bile vse popraskane. In, ker na njej nisem mogla preizkusiti Poly Gel-a, je bila ena izmed redkih, ki še ni imela urejenih nohtkov. Tako je prišla na vrsto tudi ona. 😉

Po korakih:

  1. Pripraviš noht (obnohtno kožico, zmatiraš in oblikuješ noht). Svetujem ti Cuticle remover. Premažeš ga s čopičem, počakaš, obrišeš z Dehydrator-jem in odstraniš.
  2. Za Dehydrator-jem naneseš še Bonder non-acid, kateri sam izhlapi.
  3. Potem se pa začne utrjevanje. Naneseš Luxury BIO-KERATIN Base Coat, v kolikor so nohti tanjši z njo zgradiš C-linijo.
  4. V kolikor zgradiš C-linijo, obriši in zmatiraj, v primeru, da ostane kakšen prehod pri obnohtni kožici. Plus barva bo lepše mazljiva.
  5. Naneseš dva sloja barvnega premaza – Luxury BIO-KERATIN Gel Polish Color Coat.
  6. Na koncu še premaz Luxury BIO-KERATIN Top Coat. In obrišeš s Finish Cleaner-jem.
  7. Obnohtno kožico in roke, lahko neguješ z negovalnimi izdelki Skintruth.

Tra tra… In manikira je končana.

Manikira, ki je obstojna tudi do 5 tednov +.

Moje prvo mnenje:

Najbolj nenavadna mi je bila srednje gosta konsistenca. Kar mi je potem celo postalo precej všeč. Ker je srednje gost, se pri izgradnji lepo samo – izravna, kar pomeni, da ni potrebne neke obdelave s pilico. Jaz osebno, samo ob obnohtni kožici preletim s pilico in ga površinsko zmatiram z bufferjem, zaradi lepšega oprijema barva. To mi vzame ravno približno 5 minut.

Svetujem ti, da ko utrjuješ- nanašaš gel lak, ne izgubljaš preveč časa. Pa ne zato, da si ne bi vzela časa za stranko, ali bi želela biti površna. Ampak je sama konsistenca gel laka takšna, da se res lepo samo-izravna. Bolj boš packala, prej se ti bo začelo razlivati v obnohtno kožico. Kar pa ni potrebno.

Da sem iskrena:

Ko pride stranka k meni na permanentno lakiranje, redkokdaj še samo premažem z bazo. V veliki večini zgradim C-linijo, stanju nohtov pa prilagodim količino baze. Saj so mi izkušnje pokazale, da je bolje malo ojačati, kakor tanek noht samo premazati. To se precej pozna pri obstojnosti. Ampak seveda, tukaj moramo biti tudi pozorne, da ne pretiravamo. Na kratke nohte, ne moremo nanesti iste količine kot na dolge. Vrjamem, da glede na to kakšno delo opravljamo, imamo v večini občutek za estetiko. Vem, da se vse vedno trudimo po svojih najboljših močeh, seveda odvisno tudi od tega kakšno predznanje imamo. Povosod v življenju se je potrebno informirati. Oz. da se popravim…za stvari, ki nas zanimajo! Po drugi strani so pa tudi stvari, katere je potrebno znati in opraviti, ne glede na to kako radi jih počnamo. Zato vrjamem, da poklic nohtne stilistke JE tisto kar rada počneš, saj šele ko nekaj počneš s srcem – delaš dobro, si srečna in zadovoljna.

Za tiste, ki vas zanima več, tudi prikaz dela, organiziramo predstavitve izdelkov. Več informacij v kategoriji BLOG, pod rubriko Dogodki in delavnice / anita@mollonpro.si / 064 155 699.

 

Se beremo. 😉

 

Anita