Gel nohti izkušnje

Izkušnje, subjektivno mnenje…

Še preden sem sama začela delati kot nohtna stilistka, sem imela velik izziv. Najti pravo »nohtarco«, da bi bila z njo res zadovoljna – gel nohti stilsko dovršeni in pa obstojni. Opazila sem, da to sploh ni tako preprosto, kot bi si človek mislil.

V meni je vrela želja in pa izziv, preizkusiti se v tem. Sem natančna in pa imam smisel za umestnost. Zato sem mislila, da to ne bo problem. Ampak…

Gel nohti sicer na pogled niso bili precej slabi (začekom primerno), so pa zato precej odstopali in pokali. ?

Seveda sem morala osvojiti in prerasti začetniške izzive, ampak še vseeno ni bilo to TO! Nisem še mogla ponuditi svojim puncam tisto, kar sem sama v preteklosti pričakovala od svojih nohtnih stilistk. Stestirala sem kar preveč raznih materialov oz.  UV gelov za podaljševanje nohtov. Ker sem z delom šele začela – še nisem imela strank, material pa je bilo potrebno imeti – da sem sploh lahko začela. Priznam… Gledala sem na ceno. In to me je stalo, nohti so pokali, odstopali. Druga stvar pa so bile tudi moje izkušnje. Oz. bolje povedano NE-izkušenost! Ampak sem se naučila, da eno brez drugega prav tako ne gre. Pri takšnih stvareh, ne gre varčevati in kupovati iz “bližnjega vzhoda”. 😉 In, če sem želala stranke obdržali, oz. prvo sploh dobiti, sem morala ubrati drugo taktiko. Seveda, sem sprva preizkusila na prijateljicah, ampak tudi od njih nisem pričakovala, da lažejo zame “pojdi k njej, ta dela res dobro”, če sem sama vedela, da “to ni to”. 🙂

Zato sem dojela slednje:

V bistvo so trije dejavniki, ki vplivajo na to kako gel nohti obstojijo. In ta dejavnik nisem bila le jaz.

Še vedno trdim, da sem kot NOHTNA STILISTKA pomemben dejavnik, temu pa sledita še STRANKINO STANJE NOHTOV in pa seveda KVALITETA MATERIALA.

In moje prepričanje… »Lahko imaš najboljši gel za podaljševanje nohtov, a če nimaš znanja in žilice, ti žal ne pomaga…« in obratno: »Lahko si najboljša nohtna stilistka, a če imaš nekvaliteten material, gre žal slab glas le nate – kot izvajalko…«. Saj veš, stranke se med seboj pogovarjajo in sprašujejo: “Pri kateri si bila?” Bolj redko pa: “S katero znamko ti  je delala?”

Stanju nohtov, se v večini z ustrezno izbiro kvalitetnega materiala in pa znanja, da približati.

Zato sem si rekla, da grem v to “ali vse, ali nič”. In se začela še dodatno izobraževati, pridobila izkušnje in kilometrino, ter pa na samem materialu več nisem varčevala. Vendar tudi sama cena izdelka, ni vedno pogoj za kvaliteto. Včasih je to super – ko dobiš kvaliteto po nizki ceni. Ko pa je obratno, pa to ni več tako super! 😉

O Gel de Construction:

Ko sem spoznala Mollon PRO, mi je bilo sprva najbolj všeč to, da nima 1000 različnih vrst gela za podaljševanje nohtov. Tako kot uporabnica, ne potrebujem za vsako stranko drugega gela, kar pomeni tudi manj zmešnjave v glavi. 😉

In pa tehnični podatki o gelu za podaljševanje nohtov:

Gel De Construction UV/LED profesionalni geli za nohte. Utrjeni v žarnicah UV, LED in CCFL. Nova formulacija temelji na monomerih s povečano adhezijo. Enostavni za uporabo. Zmožnost tankega in trajnega stylinga.

Izdelki Gel De Construction imajo certifikat ISO.

 

 

– trifazni
– samonivelirna, srednje gosta konsistenca,
– brez kisline in vonja,
– z odličnim oprijemom,
– nizka vsebnost fotoiniciatorjev povzroči manj toplote med strjevanjem,
– stabilnost barve zagotavlja neelucijska formula in vsebnost UV filtrov,
– fleksibilna gel formula,
– ne regresira med strjevanjem,
– široka paleta barv…

Utrjevanje:

– Luč UV: 2-3 min
– Luč LED: 1 min
– Luč CCFL: 1,5 min

Ker ima odličen oprijem, ne potrebuješ posebej UV gelov, za mastne nohte. V primeru mastnih nohtov, uporabi Primer-Acid. In pa super je, ker povzroča manj toplote med samim strjevanjem, kar pomeni, da bodo stranke manj trpele in bolj uživale med samim tretmanom. 😉 Mislim, da je vsem najpomembnejše zadovoljstvo strank, saj brez njih – tudi ni nas.

Postopek – DIY:

  • Pripravi obnohtno kožico in noht. Svetujem ti Cuticle Remover, kateri odlično zmehča suho kožo, jo lepo potisneš in odvečno odstraniš.
  • Ko je pripravljen – zmatiran tudi noht, ga obšiši s celulozno blazinico, prepojeno z Dehydrator-jem. Nato še na nohntno ploskev nanesi Primer Acid. Lahko tudi brezkislinski Bonder.
  • Nanesi Base Coat. Meni osebno je všeč, da je v steklenički s čopičem.
  • Nato začni z nanosom Gel de Construction in izberi poljubno barvo, na voljo imaš 8 različnih odtenkov. Ker ste nohtne stiliske menim, da ne potrebujem pisati postopka nanašanja gel. Za tiste, ki pa to šele želite postati, pa svetujem obisk tečaja.
  • Lepljivi sloj nato obriši z Dehydrator-jem in se loti piljenja.
  • Lahko narediš barvni premaz. V kolikor pa si izbrala “pravo” barvo Gel de Construction, lahko zaključiš s Top Coat-om.
  • Nato še obriši s Finish Cleaner-jem in obnohtno kožico neguj s Cuticle Oil.

TRA RAAA… Obstojni in čudoviti gel nohti so nastali izpod tvojih rok! 😉

Kako do gelov:

Geli so dostopni le pravnim osebam – salonom. Kar pomeni, da ste lahko neke vrste ekskluziva. Prav tako smo v časih, ko ljudje niso zadovolnji s plačami, službami, razmerami v državi… Zato ogromno punc, storitve nohtne stilistke (gel nohte), opravlja kar doma. Tega ne obsojam. Vsaj dokler so razmere (znanje, sterilizacija…) ugodne za stranke.

Tukaj je torej plus tudi to, da Mollon PRO izdelkov, ne boste našla ponaredkov (iz kakšnega Vzhoda. ;)).

Za dodatna vprašanja me lahko tudi kontaktrirate: anita@mollonpro.si / 064 155 699.

Se beremo. 🙂

Anita