polyflexi

Test Polyflexi. SAMO KONICE NE! Nikoli nisem rada podaljševala z njimi… S spoštovanjem do tistih, ki podaljšujete na konice!

Preizkusila sem Polyflexi – hibrid akrila in gela. Želela sem ga preizkusiti, plus naravnana sem tako “preizkusi, šele nato, diskutiraj, sodi”. Ker sam material ni bil dovolj, sem preizkusila še dual forms. To je podaljševanje s konicami! Sicer na čisto drugačen način (polyflexi se nanese na konico in nato z materialom položi na noht). Ampak dovolj mi je bilo, ko sem samo zagledala konice, saj že nekaj let podaljšujem nohte le na šablono (zaradi nezadovoljstva s konicami).

Prav tako mi ni bilo najbolj jasno, kako bom s konico ujela stresno točko. Ampak OK…”preizkusi, šele nato sodi…”

In sem šla v “akcijo”. Po drugi strani prepričana, ker se že dolgo ukvarjam s podaljševanjem nohtov, da to spet ne bi smel biti prevelik problem…

Bilo je pa takole…

Kar se tiče samega polyflexi materiala – zadovoljna s samim podaljševanjem – na šablone! Priznam pa, da se je potrebno navaditi na sam material. Je precej gostejše konsistence od gela, zato se samo oblikovanje in nanašanje razlikujeta v popolnosti. Ampak ko ga osvojiš…  oblikuješ noht, ki na koncu potrebuje manj obdelave s pilico, saj lažje kontroliras samo oblikovanje. Kar se pa sicer tiče samega piljenja, se lepše pili, če primerjam z gelom. Sama tekstura deluje mehkejša, kljub temu, da so nohti trdnejši, a hkrati lažjega občutka.

Polyflexi z DUAL FORMS…

Gledaš posnetke na youtube-u, izgleda precej preprosto. Ko pa to sam poskusiš narediti, postane precej bolj zapleteno.

Nanesem maso na konico in pritisnem – dolžino nohta sem morala za enkrat podaljšati, ker sem izstisnila preveč materiala. A po drugi strani sem se spraševala, ali je kritična točka nohta sploh ojačana? OK… Dojela sem, da moram ujeti razmerje mase in dolžino nohta, ter nekako kontrolirati kritično točko. Balansiram tako, da tokrat dam premalo mase, nakar prihaja do odstopanja, zarada primankljaja materijala. Ugotovila sem, da se to lahko zgodi tudi, če izbereš premalo konico.

Ko sem eno stvar osvojila, je prišlo do drugega izziva. Ampak, ko sem zaključila vse nohte in odstranila vse konice… Sem bila prijetno presenečena. Kakšna lepa, pravilna oblika in kako gladek noht. Površinsko skoraj ni potrebe po piljenju. Jaz samo z bufferjem zmatiram, zaradi nanašanja barve.

Rekla sem si, da tole moram osvojit. Ne glede na moj odpor do konic, saj je tole čisto nekaj drugega. Ampak sem se zavedala, da potrebujem še nekaj kilometrine, še kakšno izobraževanje… preden se tudi s tem spravim “na trg”. In seveda sem vse to tudi naredila… Tudi sodelavke, njihove hčere, prijateljice…sem takoj angažirala, da postanejo moji “testni zajčki”… Šlo je vedno lažje. V bistvu, ko sedaj pogledam nazaj, si mislim “kako sem lahko sploh ta in ta “kiks” naredila, saj to pa res ni tako težko”. Ampak seveda sem ga, saj nisem vedela, tega kar vem sedaj.

Torej… Na koncu ugotovila sledeče stvari.  Napisala vam bom osnovne in…

Po korakih:

  • Pripraviš noht, kot ponavadi (urediš obnohtno kožico in nohte, zmatiraš in s prepojeno celulozno blazinico Dehydrator-ja obrišeš noht).

  • Premažeš Bonder ali Primer in počakaš, da se vpije. Nato naneseš Polyflexi Base in posušiš (UV lučki-2min, LED lučki 1min).

  • Pri sami izbiri konice, je potrebno biti pozoren na to, da je konica dovolj velika. Ne sme se usesti tako, da se stika z nohtno ploskvijo po površini, takrat pomeni, da je premala. Ko konico postaviš v rob obnohtne kožice, mora biti med nohtno ploskvijo in konico prazen prostor, ki ga nato zapolni Polyflexi. Prekriti mora tudi cel rob nohta in linija se mora lepo nadaljevati čez prosti rob nohta.

  • Ko imaš izbrano konico, nanjo naneseš Polyflexi gel (na voljo tudi v različnih barvah) in ga z Liquid tekočino (da se ne prijema na čopič in se lepo razporedi, oblikuje) lepo pritisneš/premažeš do robov in do željene dolžine. Pritisneš na nohtno ploščo do obnohtne kožice in s čopičom popraviš morebitne napake. Če je prosti rob predebel, ga prav tako stanjšaj s čopičem.

  • Nato sušiš v UV lučki (2min) ali LED lučki (1min).
  • Odstraniš konice. In WAAAAUUUU! 😀 Skoraj ne potrebuje obdelave!

  • Popiliš odvečen material ob straneh in lahko samo zmatiraš ploskev.

In pa seveda… Bolj kot kompliciraš, bolj zakompliciraš. 😉

Torej čimbolj zaupaj vase – boljši bodo rezultati. 🙂

Rezultati??

O njih govori in to najbolje pove praksa in zadovoljne stranke.

Upam, da sem ti pomagala in, da tudi sama vzljubiš Polyflexi – kot sem ga jaz.

Srečno pri delu!

Anita