PRIPRAVA NOHTOV

 
Za dostop do brezplačnih vsebin se je potrebno registrirati. Vpišite svoje Ime in Priimek.
Strinjam se s pogoji uporabe..
PRVI KORAK PRI STILIRANJU NOHTOV: PRIPRAVA!

Vse, ki se intenzivno ukvarjamo s poklicom nohtne stilistke, vemo kako zelo pomembna je priprava nohtov. Je osnova, kateri je potrebno dati pozornost in je ključ do obstojne manikire.

Trije pomembni dejavniki za obstojno manikiro:

• TVOJE ZNANJE,
• MATERIAL S KATERIM DELAŠ,
• STANJE STRANKINIH NARAVNIH NOHTOV.

Edina stvar na katero nimaš vpliva, so strankini nohti. To, da se izobražuješ in izbiraš kvalitetne materiale, pa je seveda tvoja odločitev in nekako dolžnost do tvojih strank.

Prva točka in izključno te se bom tudi držala v tem zapisu, je PRIPRAVA NOHTOV!
Vrjamem, da lahko nekdo uporablja najkvalitetnejši material, a v kolikor noht ni dobro pripravljen (tudi naslednji koraki so ključni), tudi v sami kvaliteti materiala ni vse.

Kako pravilno pripraviti nohte?

  • K pripravi nohtov, sodi tudi urejanje obnohtne kožice. Obnohtna kožica sicer ščiti pred vdorom bakterij, vendar je suho – odmrlo kožico potrebno odstraniti. Kajti, v kolikor ostane na nohtni plošči, nanjo naneseš material, le-ta začne odstopati. Obnohtno kožico je super najprej omehčati, da ni bolečega potiskanja (predvsem, v kolikor ima stranka res problematično obnohtno kožico). Sama uporabim Cuticle remover, počakam minutko, nato kožico s potiskalom za obnohtno kožico dvignem in odstranim iz nohtne plošče. Odvečno nato še odrežem s škarjicami za obnohtno kožico. Tukaj je super biti pozoren na to, da res dobro režejo, sicer se kožica trga in lahko pride do poškodb, posledično temu do vnetja. Cuticle remover nato obrišem z Dehydrator-jem prepojeno celulozno blazinico.
  • Ko je kožica urejena, pride na vrsto nohtna plošča. Tej je zaradi oprijema potrbno odvzeti sijaj, maščobo, jo »odpreti«. Pilimo v smeri proti konici nohta, saj s tem na plošči naredimo mikro »kaveljčke«, na katere se nato s premazi »obesi« material.
    Sama prisegam na pilico granulacije 180/240. Ravno pravšnja (o pilicah in namenu sem že govorila v preteklem članku). Potrebno je odvzeti sijaj celotni nohtni plošči, posebno pozornost pa je potrebno dati LATERNEMU KANALU – območju tik ob obnohtni kožici, kjer material najraje začne odstopati. Ko nohtno ploščo zmatiraš, odstrani vsak delček prahu, še posebej ob obnohtni kožici in iz obnohtnega kanala. Obriši z Dehydrator-jem, nato nanesi še brezkislinski Bonder ali kislinski Primer. Sama nanašam brezkislinski Bonder, razen v primeru, ko ima stranka res mastne nohte. Počakaš, da se malo vpije in AKCIJA! 😉

Pomembni so tudi ostali koraki:

Tudi postopek podaljševanja nohtov, pravilna namestitev šablone, grajenje nohtov, piljenje… zahtevajo veliko znanja.

V kolikor želiš postati nohtna stilistka, osvežiti znanje, ali ga nadgraditi, smo tukaj za tebe. Tudi naša pot so bila in so še izobraževanja (tudi s tujimi mojstri), pridobitve nazivov, večletne izkušnje, zadovoljstva strank, kakor tudi tečajnic,… Zato s strastjo do nohtnega stiliranja, z željo po pomoči nekomu, da uspe v tem poklicu in odločnostjo, da predamo čimveč kvalitetnega znanja naprej…

…ORGANIZIRAMO INDIVIDUALNE, KAKOR TUDI SKUPINSKE TEČAJE.

VABLJENA, DA SE NAM PRIDRUŽIŠ TUDI TI. VEČ IZVEŠ TUKAJ.

Sicer pa, uspešno delo ti želim in čimbolj obstojne nohte. 😉