Prvi korak pri stiliranju nohtov: PRIPRAVA!

Vse, ki se intenzivno ukvarjamo s poklicom nohtne stilistke, vemo kako zelo pomembna je priprava nohtov. Je osnova, kateri je potrebno dati pozornost in je ključ do obstojne manikire.

Trije pomembni dejavniki za obstojno manikiro:

• ZNANJE,
• KVALITETEN MATERIAL,
• STANJE STRANKINIH NARAVNIH NOHTOV.

Edina stvar na katero nimamo vpliva, so strankini naravni nohti. To, da se izobražujemo in izbiramo kvalitetne materiale, pa je seveda naša odločitev in nekako dolžnost do naših strank.

Prva točka in izključno te se bom tudi držala v tem zapisu, je PRIPRAVA NOHTOV!
Vrjamem, da lahko nekdo uporablja najkvalitetnejše materiale, a v kolikor noht ni pripravljen (tudi naslednji koraki so ključni), tudi kvaliteten material ne bo prav dolgo zdržal.

Kako pravilno pripraviti nohte?

  • K pripravi nohtov, sodi tudi urejanje obnohtne kožice. Obnohtna kožica sicer ščiti pred vdorom bakterij, vendar je suho – odmrlo kožico potrebno odstraniti. Kajti, v kolikor ostane na nohtni plošči, se lahko nanjo nanese material in le-ta začne odstopati. Urejena tudi lepše izgleda. Obnohtno kožico je dobro najprej omehčati, da ni bolečega potiskanja (predvsem, v kolikor ima stranka res problematično obnohtno kožico). Sama uporabim gel Cuticle remover, počakam minutko, nato kožico s potiskalom za obnohtno kožico dvignem, odstranim iz nohtne plošče in iz nohtov obrišem odvečen gel. V kolikor želimo res kvalitetno “rusko manikiro”, je to najbolje, da storimo z manikirnim strojčkom in primernim diamantnim nastavkom. Tako res lepo dvignemo vso odvečno kožico, vendar je tukaj potrebno biti pozoren, da ne pretiravamo in, da delamo z občutkom. Odvečno kožico nato še odrežemo s škarjicami za obnohtno kožico. Izberemo takšne, ki res dobro režejo, sicer se kožica trga in lahko pride do poškodb, posledično temu do vnetij.  

  • Ko je kožica urejena, pride na vrsto nohtna plošča. Tej je zaradi oprijema potrbno odvzeti sijaj, maščobo, jo »odpreti«. Pilimo v smeri proti konicinohta, saj s tem na plošči naredimo mikro »kaveljčke«, na katere se nato s premazi »obesi« material. Sama prisegamna pilico granulacije 180/240. Ravno pravšnja (o pilicah in namenu sem že govorila v preteklem  članku). Potrebno je odvzeti sijaj celotni nohtni plošči, posebno pozornost pa je potrebno dati LATERNEMU   KANALU – območju tik ob obnohtni kožici, kjer material najraje začne odstopati. Ko nohtno ploščo zmatiramo, odstranimo vsak delček prahu, še posebej ob obnohtni kožici in iz obnohtnega kanala. Obrišemo se z Dehydratorjem,   nato nanesemo še brezkislinski Bonder ali kislinski Primer. Sama nanašam brezkislinski Bonder, razen v   primeru, ko  ima stranka res mastne nohte. Počakamo, da se malo vpije in na vrsto pridejo naslednji koraki   pravilnega podaljševanja nohtov!

Pomembni so tudi ostali koraki:

  1. Pravilno podaljševanja nohtov,
  2. pravilna namestitev šablone,
  3. grajenje nohtov,
  4. pravilno piljenje

Vse to zahteva kvalitetno znanje in pa seveda kilometrino.

V kolikor želite postati nohtne stilistke, osvežiti znanje, ali ga nadgraditi, smo tukaj za vas. Tudi naša pot so bila in so še izobraževanja, pridobitve nazivov, večletne izkušnje, zadovoljstva strank, kakor tudi tečajnic… Ker delamo s strastjo in s srcem, želimo naprej predati čimveč kvalitetnega znanja.

ZATO ORGANIZIRAMO INDIVIDUALNE, KAKOR TUDI SKUPINSKE TEČAJE.

VABLJENE, DA SE NAM PRIDRUŽITE . VEČ O TEM TUKAJ.

Sicer pa, uspešno delo in čimbolj obstojne nohte. ;)

Za več novosti in informacij nam lahko sledite na naši Facebook strani, za ogled intuitivnih videov pa nam lahko sledite na našem Youtube kanalu.