Tečaj geliranja nohtov

Poklic nohtne stilistke je vedno bolj priljubljen. Povpraševanja iz strani strank je vedno več, kvaliteta storitev pa žal vedno ni na tako visokem nivoju. Zavedamo se izrednega pomena, da tečaj geliranja nohtov nudi postavitev dobrih temeljev, katere je potrebno ves čas nadgrajevati.  Ni težko podaljšati nohtov, umetnost jih je podaljšati in narediti takšne, ki so obstojni in stilsko dovršeni! Ključno je pridobitev kvalitetnega znanja izvedbe pravilnih korakov stiliranja nohtov. Ravno detajli in pravilni koraki izdelave so najbolj pomembni za obstojnost manikire. Tečaj podaljševanja nohtov in permanentnega lakiranja nudi vse to in še več.

Skoraj vsak se lahko nauči pravilnih korakov za uspešno opravljeno storitev. Tečaj geliranja nohtov vse to nudi, vendar je za to predpogoj želja, vztrajnost in natančnost.

Kateri tečaj geliranja nohtov izbrati?

Na vsakem tečaju za nohte je najprej poudarek na teoretičnem zanju. Pri teoriji je podano znanje o anatomiji nohtov, bolezenska stanja nohtov, dezinfekcija in sterilizacija, teorija tehnike podaljševanja nohtov in spoznavanje materialov. Izbira primernega tečaja za nohte je seveda odvisna od želja posameznice in potreb njenih strank.

Pri izbiri tečajev podaljševanja nohtov je dobro biti pozoren, da:

 • se izvajajo v manjših skupinah (tako se ohrani kvaliteta tečaja, odnese se več znanja – bolj personaliziran pristop).
 • tečaj vodi izkušena oseba in je strokovno podkovana.
 • možnost nakupa izdelkov s katerimi se uči delati na tečaju za nohte.

Preden pričnemo s tečajem podaljševanja nohtov, pa je dobro osvojiti tudi predhodne korake. Izbirate lahko med raznimi tečaji za nohte.

Tečaj naravne manikire

Pravilno oblikovanje, piljenje in poliranje nohtov, lakiranje nohtov, oblikovanje ter nego obnohtne kožice in nega rok. Tukaj lahko uvrstimo tudi namakanje rok, peeling, parafinska kopel, masaža rok… Naučiti se je potrebno izvesti kvalitetno suho manikiro, tudi pri tečajih geliranja nohtov in permanentnega lakiranja. Saj je suha manikira prvi korak in predpogoj za obstojne in stilsko dovršene nohte.

Tečaj permanentega lakiranja

tečaj podaljševanja nohtov

Za marsikoga predstavlja vprašanje katerega tečaja za nohte se udeležiti.

Tehnika permanentnega lakiranja predstavlja hitro, enostavno in obstojno stiliranje nohtov.

Popularna tehnika je v svetu stiliranja nohtov permanentno lakiranje, ki se hitro razvija in konstantno strmi po še boljšem. Poleg lakiranja, sedaj nudi tudi poseben lak, s katerim je mogoče nohtu zgraditi C-linijo-ga dodatno utrditi in celo popraviti zlomljen noht.

Tečaj gel nohtov  oziroma tečaj permanentnega lakiranja z gel laki, nudi odgovore kako z uporabo permanentnih lakov do lepih in obstojnih nohtov. Kako obstojnost podaljšati, kako preprečiti lomljenje in odstopanje, kako pravilno narediti suho manikiro, nanesti barvo in kako pravilno zapreti noht, ter s tem preprečiti odstopanje. Ključni so mali triki in skrivnosti, ki lahko naredijo velike razlike.

Po osnovnem tečaju permanentnega lakiranja, se ponavadi tečajnica odloči še za nadgradnjo svojega znanja in opravi še tečaj geliranja nohtov.

Tečaj podaljševanja nohtovtečaj podaljševanja nohtov

Tečaj geliranja nohtov mora tečajnicam podati znanje kako narediti obstojne in stilsko dovršene nohte. S tem pridobiti znanje kako preprečiti odstopanje in lomljenje nohtov. Pri tovrstnem tečaju naučimo pravilne korake kot so:

 • suha manikira:  je predpogoj in prvi korak za obstojne in stilsko dovršene nohte. Poleg obnohtne kožice je ključna pravilna priprava nohtne plošče. Na tečajih geliranja nohtov učimo kako ustvariti mikro “kaveljčke”, zaradi katerih se material bolje absorbira na nohtno ploščo in podaljša obstojnost.
 • pravilna postavitev šablone: zmotno je prepričanje, da je pri geliranju nohtov oblika forme odvisna le od piljenja. Predvsem je pomembna tudi pravilna postavitev šablone. Ponavadi jo pri ravnih zaključkih (kocka) dvignemo, pri koničastih zaključkih (stiletto) pa spustimo. Seveda je pri tem pomembno tudi, da jo pravilno obrežemo da se v popolnosti prilega.
 • pravilen nanos materiala oz. pravilno grajenje nohtov: na stesno točko je potrebno nanesti največ materiala. Material nikoli ne sme iti preko nohta na kožico. Ob obnohtni kožici mora biti material nanesen na tanko.
 • pravilno piljenje: piljenje nohtov je “pika na i” vsake izdelave nohtov. Tečaj geliranja nohtov uči kako s pravilnimi koraki, pridemo do pravilnega in lepo oblikovanega nohta.
 • pravilen nanos barve: da osvojenega predhodnega dela ne pokvarimo z nanosom barve, je potrebno biti pozoren predvsem na odlaganje in nanos barvnega pigmenta na nohtno ploščo. Da se le ta ne dotika obnohnte kožice ali zliva v nohtne kanale, ter da je nanos enakomeren.

Ključni so mali triki in skrivnosti, ki lahko naredijo velike razlike.

Tečaj podaljševanja nohtov in izbira tehnik

Nohte lahko podaljšujemo na različne načine, z različnimi tehnikami in materiali:

 • Podaljševanje nohtov Z GELOM: še vedno najpogostejša tehnika za podaljševanje nohtov. Polimerizira se v UV ali LED lučki. Dostopen je v različnih viskoznostih, odločamo pa se za sebi primerno – glede na izkušnje in naprednost forme katero želimo ustvariti. Tečaj geliranja nohtov pa lahko nudi tudi izbiro katerih form se posameznica želi naučiti.
 • Podaljševanje nohtov Z AKRILOM: je eden prvih material s katerim so začeli podaljševati nohte. Nohtne stilistke so sprva preizkusile akril za dentalno korekcijo, vendar je rumenel in bil pretrd za obdelavo. Zato so proizvajalci razvili akril za nohte. Akril je prah, ki se v stiku z monomerom spremeni v gost “gel”, suši oz. strdi pa se na zraku. Omogoča stiliranje tanjših nohtov, saj je material močan in trden. V kolikor pride do poškodbe, je lahko bolj boleče kot pri gelu.
 • Podaljševanje nohtov Z AKRIL – GELOM (poly gelom): Edinstven hibrid, ki v kombinaciji nudi najboljše lastnosti akrila in gela. Trdnost, fleksibilnost, obstojnost in lahkotnost. Močan kot akril, stabilen kot gel. Je enake konsistence kakor akril, suši oz. polimerizira pa se kakor gel v UV ali LED lučki. Tečaj podaljševanja nohtov nudi možnost izbire materiala.
 • Tečaji podaljševanja nohtov nudijo tudi različne tehnike s katerimi je moč podaljšati nohte. V večini so to umetne konice ali šablone. Poznamo različne, oblike in dolžine, s katerimi je moč ustvariti poljubne forme – poljubnih dolžin. Za umetne konice je potrebno imeti dodatno lepilo in klešče, šablone pa so samolepilni lističi, ki se zataknejo za noht in se le zlepijo skupaj. Vse več nohtnih stilist se odloča za podaljševanje nohtov s šablono. Marsikatera stilistka pa je mnenja, da je podaljševanje s šablono bolj zahtevno in to vidi kot nadgradnjo v podaljševanju nohtov.

Prijava na tečaj

Tečaji geliranja nohtov so namenjeni tako začetnicam kot profesionalkam. Za vse se najde veliko znanja in novosti, tudi za tiste, ki so obiskale pred tem že kak drug tečaj. Prednost našega tečaja za nohte je, da se vam posvetimo tudi individualno, tega na drugih tečajih običajno ne prakticirajo.

Ravno detajli in pravilni koraki izdelave so najbolj pomembni za obstojnost manikire.

Za individualne predstavitve ali delavnice: 01 200 33 05  in 040885 003 / akademija@mollonpro.si

VEČ O TEČAJIH.

Spremljajte nas tudi na Facebook strani.