Nastavek za nohte je preprosta pilica za nohte, ki se uporablja za oblikovanje nohtov z vrtljivimi gibi. Pritrjeni so na električno motoriziran ročnik za opravljanje različnih opravil piljenja. S to tehniko si tudi nohtni stilisti prihranijo čas – namesto ročnega piljenja.

Nastavki se razlikujejo med seboj po obliki, rezilu, materialu, velikosti in namenu uporabe. V kozmetične namene v večini uporabljamo sledeče brusilne nastavke:

-DIAMANTNI BRUSILNI NASTAVEK

-KERAMIČNI BRUSILNI NASTAVEK

-KARBIDNI BRUSILNI NASTAVEK

-BRUSILNI TULCI

-BRUSILNE KAPICEOznake brusilnih nastavkov za električne brusilnike:

Vsak brusilni nastavek je označen z barvo. Vsaka barva predstavlja različno grobost, od finih do grobih rezil.

ČRN: XC – extra coarse – zelo grob

ZELEN: C – coarse – grob

MODER: M – medium – srednje grob

RDEČ: F – fine – fin 

RUMEN: XF – extra fine – zelo fin

S katero roko uporabljate brusilnik?

Brusilni nastavki so skrbno izdelani in so označeni za katero roko so primerni. Uporabljate brusilne električne nastavke z levo ali desno roko. Tudi to je izredno pomembno, saj so žlebovi na nastavkih drugače oblikovani.

Običajno jih uporabljamo za manikuro naravnih nohtov in rusko manikuro. Pri nas boste našli velik izbor visokokvalitetnih uravnoteženih diamantnih brusilnikov. Izbrali smo najbolj priljubljenih 14 nastavkov.

Običajno se uporabljajo pri brušenju in obdelovanju gela, akrila in poly gela. Ker so narejeni iz keramike se ne segrejejo tako hitro kot ostali brusilni nastvki. Prav zato so tudi izredno vzdržljivi ob pravilni uporabi.

So primerni izključno za brušenje in obdelovanje gel, akril ali polygel nohtov prav tako za osebe s hiperkeratozo. Nikakor se ne uporabljajo na naravnih nohtih. Karbidni nastavki so ob pravilni uporabi zelo vzdržljivi.

Brusilni nastavki valj so narejeni iz smirkovega papirja, tulec se pritrdi na kovinski nastavek. V večini primerov se uporablja za pedikuro. Grobost tulcev izberemo podobno kot pri pilici, torej #40 je zelo grob, #600 pa zelo fin. Tulci so primerni za enkratno uporabo.

Brusilne kapice so narejene iz smirkovega papirja in se uporabljajo predvsem za odstranjevanje poroženele kože na nogah. Primerne so za enkratno uporabo, kapice pa namestimo na gumijast nastavek.

Uporaba brusilnih nastavkov

Ko odstranjujemo obnohtno kožico z električnim brusilnikom, moramo izbrati pravilen nastavek. Obnohtno kožo vedno nežno in previdno odstranjujemo z diamantnimi brusilnimi nastavki. Brusilni nastavek mora biti kvaliteten, da lahko z maksimalno tremi potegi odstranimo vso odvečno kožo iz nohta. Odstranjujemo le najbolj poroženeli del kože.

Pri obdelovanju nohtov moramo biti pozorni na to kolikšen pritisk izvajamo na nohtu med brušenjem. Pritisk mora biti enakomeren in ne prevelik. Zaradi neenakomernih in premočnih potegov lahko poškodujemo naravni noht ali obnohtno kožico.

Nega brusilnih nastavkov

Nega brusilnih nastavkov je ključnega pomena. Nastavke po vsaki uporabi dobro očistitimo s krtačko ali ščetko za brusilne nastavke, nato pa steriliziramo. S primerno nego jim podaljšamo tudi življensko dobo. Steriliziramo jih lahko s pomočjo avtoklava, ki ga najdete tudi v naši trgovini.

Skrb za stranke

Brusilne tulce in kapice odvržemo takoj po opravljeni storitvi. Nikoli ne uporabljamo istega nastavka dvakrat. S tem, ko poskrbimo da tulce in kapice zavržemo, ter brusilne nastavke primerno očistimo in steriliziramo, poskrbimo za naše stranke. Stranke tako niso izpostavljene različnim obolenjem, ki lahko nastanejo z nepravilno higieno samih nastavkov.

S pravilnim metodami torej lahko poskrbimo, da se obolenja ne prenašajo iz ene stranke na drugo. Z zadovoljstvom vaših strank poskrbite, da se vedno znova vračajo v vaš salon.

Če se z električnim brusilnikom še niste spoznali, vabljeni k nam na tečaj, kjer si boste pridobili vso potrebno znanje.