Lak za nohte, pogost pripomoček vsake toaletne torbice

Lakiranje nohtov je najpogostejši modni dodatek, lak za nohte pa najenostavnejši in najcenejši pripomoček k stylingu.. Večina žensk ima rada barve, zakaj si ne bi popestrile življenja z njimi?…

Lak za nohte, kot dodatek k storitvi

Lepi nohti, so ponavadi prvi pokazatelj urejenosti pri človeku, s katerim se srečujemo.

Nega rok in nohtov

Manikira je postopek nege rok in nohtov. Za kakšen tip manikire se kdo odloči, je odvisno od stanja naravnih nohtov. Obsega nego kože dlani, obnohtne kožice in nohtov.

Oslabljeni, krhki in lomljivi nohti se lahko negujejo s posebnimi laki za nohte, ali utrdijo z nanosom gela. Kratki in pogrizeni nohti se v večini primerov podaljšajo z gelom, akrilom ali poly gelom. Za zdrave, močne in stabilne nohte, pa se ponavadi uporabi UV/LED permanentni lak ali klasičen lak za nohte.  Ne glede na izbiro storitve, se tretma v večini primerov zaključi z lakiranjem nohtov.

Nega nog in nohtov

Pedikura je postopek nege nog in nohtov. Ker noge nosijo celotno težo telesa in so najbolj obremenjen del telesa, si zaslužijo naš čas, pozornost in primerno nego. Klasična pedikura spada med osnovno nego telesa in obsega namakanje stopal v vodni kopeli s posebno tekočino, odstranjevanje odmrle suhe kože ter obnohtne kožice, oblikovanje nohtov, čiščenje nohtnih kanalov in maziljenje s kremo, prilagojeno glede na tip kože. Stranka se po lastni izbiri odloči, ali pa ne, za lakiranje nohtov.

Klasičen vs. trajni lak za nohte?

Razlikujeta se po sestavi, obstojnosti, nanašanju in načinu sušenja. Klasičen lak za nohte je tisti, ki ga vsi poznamo in znamo uporabljati, suši pa se na zraku. Trajni lak za nohte pa vsebuje formulo fotoinciatorjev in omogoča polimerizacijo (pogovorno sušenje) v UV ali LED lučki za nohte. Trajni lak je obstojnejši, prav tako imenovan, permanentni lak, gel lak, pogovorno tudi gelish. Gelish je sicer 1. znamka trajnega laka pri nas in je zaradi nerazumevanja mnogih, sam trajni lak dobil ime tudi po znamki. Lakiranje nohtov oz. postopek med enim in drugim, sta si precej podobna. Pri lakiranju s klasičnim in trajnim lakom za nohte uporabimo bazo, barvo in zaključni premaz. Čeprav smo v preteklosti pri klasičnem laku v praksi poznali le barvni premaz, so se baza, barva in zaključnim premaz izkazali za zmagovito kombinacijo. Poveča se obstojnost in sijaj.

Klasičen lak za nohte

Tudi klasični laki za nohte niso vsi isti. Med sabo se razlikujejo po znamki, obstojnosti, barvni pigmentiranosti, času sušenja in efektih.

Baza

Naloga baze ali podlaka je zapolniti neenakomernosti na nohtni plošči in izboljšati oprijem laka za nohte. Baza se ponavadi hitro suši in pusti mat efekt na nohtu. Nekatere vsebujejo tudi vitamine in regenerativne sestavine (ponavadi so to kalcij, keratin, biotin, silicij…).

Katero izbrati? Neko klasično ali regenerativno? Najbolje je izbrati glede na stanje naravnih nohtov.

Barvni premaz

Zaželjen je visok spekter izbire barvnih pigmentov, ali pa je lahko ravno to ovira, da se stranka ne more odločiti kateri lak za nohte izbrati.

Ponavadi izbiramo med barvnimi odtenki:

 • pastelni,
 • neon,
 • pearl,
 • metalic,
 • z bleščicami…

Zaključni premaz

Zaključni premaz imenujemo tudi top ali nadlak. Poveča obstojnost manikire in intenzivnost barve. Izberemo tistega, odvisno od namena in tega kakšen efekt želimo dati barvnemu premazu.

 • mat efekt,
 • sijaj efekt,
 • top z UV zaščito,
 • top za osvežitev barve,
 • top z bleščicami ali pearl efektom…

Katero barvo laka za nohte izbrati?

RDEČA BARVA:

Predstavlja dominanco, intenzivnost, akcijo, samozavest in strast. Ljudje katerih najljubša barva je rdeča, imajo ponavadi odločen značaj, so ekstrovertirani in se radi družijo. Bi rade izpadle in se počutile drzne? Izberite lak za nohte globoke, nasičene, močne rdeče barve.

RUMENA BARVA:

Je barva zabave in kreativnosti. Optimistične in zabavne osebe so ponavadi rade obdane z rumeno barvo. V kolikor želite v življenju več koncentracije, umirjenosti in osvobajanja pred strahovi, vnesite v svoje življenje več rumene barve. Npr. popestrite svoje nohte z rumenim lakom za nohte.

MODRA BARVA:

Je pomirjajoča in pozitivna. V zimskih dneh uporaba temnih in globokih modrih odtenkov petroleja poudari videz in deluje neodvisno in dramatično. Za mehkejši videz pa uporabimo lahko in zračno svetlo modro ali turkizne odtenke. Daje občutek lahkotnosti, sproščenosti – kot širno modro nebo.

ZELENA BARVA:

Tudi zelena barva deluje pomirjajoče, je naravna in zdravilna. Simbolizira dobro počutje in ljudi polne sočutja  in umirjenosti. Obdani z zeleno barvo izpademo prijetni, očarljivi, sočutni in aktivni. Svetlejši odtenki asociirajo na svežino in življenje, temnejši pa na drage kamne in gozdove.

ROZA BARVA:

Predstavlja energičnost, zabavo, veselje in izraža umirjeno verzijo intenzivnosti rdeče barve. Obožujejo jo samozavestni, romantični in optimistični ljudje. Je tudi zelo ženstvena barva, pri moški pa izraža samozavest.

VIJOLIČNA BARVA:

Je kraljevska, bogata in umetniška.  Bogata nasičenost vijolične barve izraža tudi globoko in bogato osebnost, ter izjemen kreativni duh. To je barva z visoko frekvenco in je povezana z umom. Ljubitelji vijolične barve vedo, kako živeti svoje življenje na polno in imajo dobro domišljijo.

BELA BARVA:

Je preprosta, a močna barva. Barva svežine in jasnosti. Hkrati simbolizira nedolžnost in čistost, zato je večina poročnih oblek v beli barvi. Ljudi, ki nosijo belo, drugi dojemajo kot pozitivne, samozavestne in pogumne osebe. So tudi organizirani in urejeni, kozarec pa vidijo na pol poln. Bel lak za nohte lahko uporabimo samostojno ali kot francosko manikiro.

ČRNA BARVA:

Prefinjena, klasična, elegantna. Raziskave kažejo, da so ljudje, ki nosijo črno, dojeti kot resni, inteligentni, ambiciozni, samozavestni in privlačni. Je avtoritativna barva, močna a hkrati elegantna in prefinjena. Številne kulture pa jo označujejo kot negativno, zanje je to barva žalovanja in podzemnega. Verjamejo, da krepi depresivna stanja.

Priprava in lakiranje nohtov

Končen izgled in kako so nohti nalakirani, je odvisen od priprave nohtov in nege obnohtne kožice.

 • Negujemo roke (kopel, piling…).
 • Obnohtno kožico zmehčamo s posebnim gelom, jo nato potisnemo, odstranimo iz nohtne plošče, odvečno odrežemo.
 • Pripravimo in oblikujemo nohte.
 • Na vrsto pride lakiranje nohtov.
 • Lak za nohte – bazo enakomerno nanesemo tik do obnohtne kožice po celotni nohtni površini. Isto ponovimo z barvnim in zaključnim premazom. Barvni premaz lahko nanesemo 2x.
 • Za hitrejše sušenje lahko uporabimo kapljice za sušenje.
 • Ko se vse skupaj posuši, obnohtno kožico negujemo še z oljem (v kolikor uporabimo kapljice, dodatno olje za kožico ni potrebno), v roke pa vmasiramo vlažilno kremo za roke.

HARDENING NAIL LAQUER – HNL Lak za nohte

Lak za nohte vrhunske kakovosti, ki prepriča z raznoliko in veliko barvno paleto. Kolekcija Hardening Nail

Laki za nohte

Laki za nohte, poletna kolecija 2019 – HNL Mollon Pro

Lacquer navdušuje s svojo obstojnostjo, priročnostjo nanašanja in visokim številom različnih barvnih odtenkov. Med njimi lahko vsakdo najde pravega zase, saj je izbira res velika. Poleg tega pa so barvni odtenki nadvse intenzivni, zaradi česar je tak lak za nohte pika na i vsakega modnega sloga. Laki za nohte iz te ponudbe so močno pigmentirani in obstojni do 7 dni.

Super trajen in hitro-sušeč lak za nohte, obogaten z izvlečkom smole pistacije, ki krepi in nahrani nohte. Pri tem nohti postanejo močnejši in bolj zdravi. Visoka kakovost sestavnih delov, zagotavlja idealno konsistecno laka in s tem odlično prekrivnost. Profesionalno oblikova čopič pa ne pušča lis.

Lakiranje nohtov s klasičnimi laki za nohte

Laki za nohte – Klasična manikira – HNL Mollon PRO

Narejen pa je po 3Free formuli – brez toulena, formaldehida in DBP.

Z HNL laki za nohte lahko dosežemo profesionalne rezultate tudi doma. Ob uporabi podlaka se poveča oprijem barvnega nanosa laka za nohte, z nanosom nadlaka pa se podaljša obstojnost manikire in intenzivnost barve. Tako je poskrbljeno za popolne nohte dan za dnem!

Poglejte si ponudbo in si izberite kakovosten lak za nohte zase!

Spremljajte nas tudi na: Facebook-u