Kateri brusilnik za nohte izbrati?

Kateri električni brusilnik za nohte izbrati je vedno vprašanje, ki se poraja ob nakupu. Obstaja namreč veliko različnih modelov takšnih strojčkov. Čeprav so si nekateri na prvi pogled lahko zelo podobni in opravljajo podobno funkcijo, se lahko v resnici precej razlikujejo med seboj. Zato ni vseeno kateri model izberete. Razlikujejo se glede na moč, vrsto nastavkov, hitrost vrtljajev in ostale lastnosti, ki definirajo določen aparat.


Kateri model boste izbrali pa je seveda odvisno od namena uporabe. Pomembno je namreč tudi, ali brusilnik za nohte kupujete samo za domačo uporabo, ali za profesionalno rabo v kozmetičnem salonu ipd. Od tega, koliko različnih funkcij ima in kolikšno moč ima ter tudi od drugih specifikacij, pa je odvisna tudi njegova cena – bolj izpopolnjeni modeli, ki so primerni tudi za profesionalno rabo, so tudi nekoliko dražji.

Običajno upravljanje poteka preko za to namenjenih krmilnih gumbov, s pomočjo katerih se lahko spreminja tudi hitrost in smer vrtenja nastavka za brušenje. Veliko brusilnikov omogoča tudi možnost prižiga in izklopa s pomočjo nožnega pedala. Vendar je treba biti pri nakupu pozoren na to, da nekateri modeli tega ne omogočajo, prav tako pa nekateri brusilniki ne vključujejo tudi prej navedenih lastnosti. Zato je potrebno pri izbiri natančno preveriti, kaj vse omogoča določen model in pa kako poteka vzdrževanje in čiščenje.

Najpomembnejše vprašanje pri izbiri in nakupu je torej še vedno namen ter obseg uporabe brusilnika za nohte. Pozanimajte se katere funkcije potrebujete, katere pa vam ne pomagajo pri delu, ki ga opravljate. Na podlagi tega se odločite za primeren električni brusilnik za nohte, saj boste le tako z njim res zadovoljni in vam bo omogočal lajšanje dela za katerega ga potrebujete.

Uporaba:

 Električni brusilnik za nohte je naprava za hitro, enostavno in varno:

 • Manikiro, abrazijo, brušenje ter poliranje (Nail Art).
 • Pedikuro in podologijo.
 • Prostetiko ter ostale zaključne fine obdelave.

Pedikura

V preteklosti so ljudje hodili precej več bosi. S tem pa so se stimulirale tudi refleksne cone na stopalih, kar je  močno vplivalo na stopala in tudi celotno telo. Skozi čas, zaradi današnjega tempa in načina življenja, pa so se pričele pojavljati težave na nogah. Zaradi tesnih obuval in veliko časa preživetega v njih so vedno pogostejši otiščanci, kurja očesa in vraščeni nohti. V izogib tem nevšečnostim moramo nositi čim bolj udobno obutev in redno vsakodnevno skrbeti za svoja stopala.

Ker noge nosijo celotno težo telesa so zato najbolj obremenjen del telesa in potrebujejo ustrezno nego. Pedikura je postopek nege nog. S primernimi pripomočki kot so brusilni strojček za pedikuro, eskavator, pilice ipd. lahko, ob primerni uporabi, dosežemo željen rezultat. Klasična pedikura spada med osnovno nego telesa in obsega namakanje stopal v kopeli, odstranjevanje poroženele kože ter obnohtne kožice in oblikovanje nohtov, kot tudi čiščenje nohtnih kanalov in maziljenje s primerno kremo glede na tip kože.

Z uporabo brusilnega strojčka za pedikuro in primernimi nastavki si lahko močno olajšamo delo pri odstranjevanju poroženele kože, obnohtne kožice, oblikovanju in poliranju nohtov ter podobnih postopkih. Nastavke in orodja je potrebno razkužiti in sterilizirati na določeni temperaturi ter v skladu z zakonodajo.

Manikira

Osnovni namen manikire je negovati dlani in nohte, da bi le-ti ostali zdravi. Pogosto velja zmotno prepričanje, da je manikira namenjena le ženskam. Vendar je namenjena obema spoloma in vsem generacijam, ki si želijo urejene nohte ter negovane roke. Za manikuro se pogosto odločajo ljudje, ki imajo težavo s krhkimi in lomljivimi nohti ter vsi tisti, ki si pogosto grizejo nohte. Priporočljiva je tudi za osebe, ki imajo pri svojem delu roke veliko v vodi ali pa veliko uporabljajo gumijaste rokavice in čistila. Manikura je torej za vse tiste, ki se zavedajo, da so negovane in zdrave roke ter nohti prvi pokazatelj zdravja in urejenosti pri človeku, kar lahko kot pozitivna posledica pripomore tudi k boljšemu prvemu vtisu.

Električni brusilnika za nohte. Dnevni tečaj.

Brusilnik za nohte

Krhki in lomljivi nohti se lahko negujejo s posebnimi laki za nohte in utrdijo z nanosom gela ali posebnimi permanentnimi laki. Kratki in pogrizeni nohti pa se lahko podaljšajo z gelom, akrilom ali poly gelom.

Manikira je postopek nege dlani in nohtov. Poleg nohtov se sem uvršča tudi nega obnohtne kožice. Nekateri ljudje imaje probleme s preraščanjem zadebeljene kožice preko nohta. Najlažje jo odstranimo s postopkom ruske manikire, pri kateri uporabljamo električni brusilnik za nohte s posebnimi diamantnimi nastavki. Kožico dvignemo oz. odmaknemo iz nohtne plošče in odvečno odrežemo s škarjicami za nohte. Vendar ne pretiravamo temveč pazimo, da kožice ne poškodujemo in pa seveda predhodno razkužimo in steriliziramo nastavke. Brusilnik za nohte vedno nastavimo na primerno vrtljivo hitrost.

Električni brusilnik za nohte je nepogrešljivi del opreme pri podaljševanju nohtov. S posebnim nastavkom lahko pripravimo (zmatiramo) naravni noht. Pri korekciji in oblikovanju geliranih nohtov pa si skrajšamo in olajšamo delo ter s tem tudi nadomestimo dolgotrajno ročno piljenje po umetnem materialu. Manikira je tako lahko zelo enostavna, hitra in učinkovita.

Protetika in ostale zaključne fine obdelave

Protetika je veja medicine, ki se ukvarja z nadomeščanjem manjkajočih delov telesa in izdelavo teh delov iz ustreznih snovi. Najbližje nam je npr. zobna protetika, kar je navezano na uporabo nadomestkov iz različnih biokompatibilnih materialov, ki funkcionalno in estetsko nadomestijo zobe. V zobno protetiko so vključeni zobni mostički, zobne krone, keramične ščetke ter popolne in delne zobne proteze.

Z električnimi brusilniki in primernimi nastavki se oblikujejo protetični deli.

Brusilnik za nohte lahko uporabljamo tudi v drugih poklicnih vejah, z uporabo primernih nastavkov.

Nastavki za brusilnik

Nastavki se razlikujejo med sabo po obliki, rezilu, materialu, velikosti in namenu uporabe. V kozmetične namene v večini uporabljamo sledeče brusilne nastavke:

 • DIAMANTNI BRUSILNI NASTAVEK: predvsem primeren za uporabo na naravnih nohtih in rusko manikiro. Ima dolgo življensko dobo.
 • KERAMIČNI BRUSILNI NASTAVEK: optimalno orodje za brušenje gela, akrila in poly gela. Ima dolgo življensko dobo.
 • KARBIDNI BRUSILNI NASTAVEK: optimalno orodje za brušenje gela, akrila in poly gela ter za ljudi s hiperkeratozo. Ima dolgo življensko dobo.
 • BRUSILNI TULCI: iz smrikovega papirja, se uporabljajo predvsem za odstranjevanje poroženele kože na nogah. Primeren za enkratno uporabo.

Izbira brusilnika za nohte

Maksimalna hitrost vrtljajev na minuto, ki jo doseže aparat je v večini 30.000 obratov. V večini primerov modeli brusilnikov za nohte omogočajo reguliranje hitrost vrtljajev glede na zahtevnost oz. finost dela.Vendar to ne sme biti najpomembnejši in ključni podatek zaradi katerega bi se odločili za nakup. Najpomembnejša je moč motorja, ki te vrtljaje “poganja”. Povprečni brusilniki imajo 25-40W moči motorja, boljši pa ponavadi več. V kolikor je moč motorja prešibka za delo, ki ga želimo opraviti, se motorček obremeni in hitrost vrtljajev upočasni ali celo ustavi (pri tem pa se brusilnik tudi močno segreje).

V kolikor potrebujemo brusilnik samo za naravne nohte, le-ta ne potrebuje tako visoke moči. Višja moč pa je potrebna za delo z geliranimi nohti. Uporaba za pedikuro pa zahteva najvišjo moč, če govorimo o uporabi za kozmetične namene. Če želimo aparat uporabljati kot električno pilico za nohte in kot brusilni strojček za pedikuro, moramo izbrati dovolj visoko moč motorja, ki aparata ne bo obremenila in bo le-ta zmogel delovati za vas na področjih na katerih ga potrebujete. Z regulacijo hitrosti vrtljajev se prilagajamo namenu uporabe.

Mollon PRO Brusilnik za Nohte

Brusilnik za nohte Mollon PRO je namenjen za profesionalno uporabo v kozmetičnih salonih, kakor tudi za domačo uporabo (s primernim predhodnim znanjem). Zaradi svoje zmogljivosti je uporaben kot električna pilica za nohte, kakor tudi kot brusilni strojček za pedikuro (tudi za protetiko ter ostale zaključne fine obdelave). Moč motorja pa je kar 90W, kar pomeni, da boste brez težav opravljali kakršnokoli delo v kozmetičnem salonu ali doma.

Tehnični podatki

električni brusilnik za nohte

Mollon PRO Nail Drill Machine

 • Teža/dolžina ročnika: pbr. 200g/pbr. 14 cm (brez kabla ter brusilnega nastavka)
 • Dimenzije naprave: širina pbr. 12 cm x višina pbr. 8 cm x dolžina pbr. 12 cm.
 • Suha teža naprave: pbr. 1.5 kg.
 • Napajalnik: 230/115 V, Izmenični tok: 50/60 Hz, moč: do 50 W
 • Nastavite obratov do 30.000 obratov na minute.
 • Dovoljen premer brusilnega nastavka 2.32 – 2.35 mm
 • Možnost menjave smeri vrtenja
 • Možnost nožnega pedala

Svojega lahko naročite TUKAJ.

Za akcije ter novosti brusilnika za nohte Mollon PRO nam lahko sledite tudi na naši Facebook strani.