Odstopanje konice naravnega nohta

Odstopanje konice naravnega nohta se lahko zgodi, ko noht doseže dolžino podaljšanega nohta. V kolikor je dolžina naravnega nohta precej dolga, lahko naraven noht ubere svojo pot in obliko, sam material pa ni toliko fleksibilen (predvsem pri uporabi gela, poly gela ali akrila), zato začne na tem delu odstopati. Vzroki odstopanja so lahko tudi drugi, npr. v nepravilni pripravi nohtov, uporaba nekvalitetnega materiala ipd.

Kaj lahko naredim, da do odstopanja ne pride?

  • Uporabimo kvalitetne materiale/izdelke
  • Zapremo robove
  • Ko popolnoma zaključimo s stiliranjem nohtov, jih pod primernim kotom najprej popilimo s pilico za oblikovanje nohtov. Za popoln zaključek, pa še s kvalitetno STEKLENO PILICO, s tem pa nohte tudi zapremo. Prednost tega trika je tudi, da prosti rob konice dobi popolno obliko in debelino.
  • Pri podaljševanju nohte “pinčamo”, saj bo s tem globok lok konice naravni noht obdržal ujet v liniji.

V primeru močnega vihanja naravnih nohtov, zgornji nasveti vedno niso dovolj!

Kaj lahko naredimo, ko pride do odstopanja?

  • Ko postane dolžina naravnega nohta isti dolžini podaljška, lahko material pobrusimo, skrajšamo naraven noht in nohte podaljšamo na novo.
  • Uporabimo RAVEN KERAMIČNI NASTAVEK – PALČKO, ter z njo s spodnjega dela nohta pobrusimo le konico naravnega nohta.

Še vedno pa velja pravilo – postopek geliranja naravnih nohtov zahteva dobro pripravo naravnih nohtov. Več o pripravi nohtov TUKAJ.

V kolikor imate kakršne koli težave, želite osvojiti ali obnoviti znanje, nas lahko kontaktirate na: akademija@mollonpro.si / 01 200 33 05 ali 064 155 699.

Lahko pa se prijavite tudi na IZOBRAŽEVANJA.

Za več novosti nam sledite na naši Facebook strani.