Zoprno odstopanje materiala od konice naravnega nohta…

Odstopanje materiala od konice naravnega nohta se lahko zgodi, ko noht doseže dolžino podaljšanega nohta. V kolikor je dolžina naravnega nohta precej dolga, lahko naraven noht ubere svojo pot in obliko, sam material ne more biti toliko fleksibilen (predvsem če govorimo o gelu, poly gelu ali o akrilu), zato začne na tem delu odstopati. (Vzroki odstopanja so lahko tudi drugi, npr. v nepravilni pripravi nohtov).

Kaj lahko naredim, da do odstopanja ne pride?

  • Uporabimo kvalitetne materiale.
  • Zapremo robove. Ko popolnoma zaključimo s stiliranjem nohtov, jih pod primernim kotom najprej popilimo s pilico za oblikovanje nohtov. Za popolni zaključek, pa še z res kvalitetno STEKLENO PILICO, ter jih s tem zapremo. Trik v tem je tudi, da prosti rob nohta postane perfektno tanek in oblikovan.
  • Pri podaljševanju nohtov, nohte “pinčamo”. Globok lok konice, bo naraven noht obdržal ujet v liniji.

V primeru močnega vihanja naravnih nohtov, zgornji nasveti vedno niso dovolj!

Kaj lahko naredimo, ko pride do odstopanja?

  • Ko postane dolžina naravnega nohta isti dolžini podaljška, lahko pobrusimo material, skrajšamo naraven noht in nohte podaljšamo na novo.
  • Ali uporabimo RAVEN KERAMIČNI NASTAVEK – PALČKO, ter z njo s spodnjega dela nohta pobrusimo le konico naravnega nohta.

Še vedno pa velja pravilo, pred podaljševanjem nohtov, naraven noht dobro pripravimo. Več o tem, TUKAJ.

V kolikor imaš kakršne koli težave, želiš osvojiti ali obnoviti znanje, me kontaktiraj anita@mollonpro.si, 064/155-699 (za individualno obravnavo).

Lahko pa se prijaviš tudi tukaj na IZOBRAŽEVANJA.

 

Za več novosti nam sledite na naši Facebook strani.