Gel Nohti – Rešitev za Vaše težave z Nohti!

Najbrž se vse strinjamo, da so nohti naše ogledalo. Mnogokrat pa ženske žal nimamo kvalitetnih in zdravih svojih naravnih nohtov, s katerimi bi se želele ponašati. To je lahko vzrok, da se ženska odloči za gelirane nohte. Gel nohti predstavljajo veliko rešitev tudi za tiste, katerim primanjkuje časa in si želijo imeti urejene nohte ves čas. Ogromno ženskam pa so gelirani nohti pomagali preprečiti slabo navado kot je grizenje naravnih nohtov. V kolikor so bile dosledne se slabi navadi niso vrnile tudi, ko so gel za nohte odstranile.

Gelirani nohti

Geliranje nohtov ni umetnost? Odvisno od standardov. Umetnost je ustvariti, da so gel nohti stilsko dovršeni in obstojni. Poleg kvalitetnih materialov ima izreden pomen kvaliteta opravljene storitve. Nohtna stilistka mora biti natančna in dosledna pri svojem delu. Poznati mora tehniko geliranja nohtov, znati svetovati stranki in poiskati primeren in kvaliteten material. Sicer lahko stanje še poslabša (pokanje gel nohtov, odstopanje od nohtne ploskve, posledično poškodba naravnih nohtov).

Dejavniki, ki vplivajo na obstojnost:

  • Kvalitetna izvedba storitve,
  • kvaliteten material,
  • kvalitetno stanje nohtov.

Vedno je pomembna kvaliteta. Edini dejavnik na katerega ne moremo vplivati je stanje strankinih naravnih nohtov. Stanju nohtov se v večini z ustrezno izbiro kvalitetnega materiala in  seveda znanja da približati.

Primer profesionalnega kvalitetnega UV/LED gela za nohte:

Geli za nohte “Gel de Construction”:

Profesionalni geli za nohte – Gel de Construction, se polimerizirajo v žarnicah UV, LED in CCFL. Nova formulacija temelji na monomerih s povečano adhezijo (oprijemom). Geli za nohte so enostavni za uporabo in nudijo zmožnost tankega in trajnega stylinga. Povzročajo manj toplote med samim strjevanjem, kar pomeni manj neprijetnosti za stranke.

Geli za nohte Gel De Construction imajo certifikat ISO.

–trifazni
–samonivelirna, srednje gosta konsistenca,
– brez kisline in vonja,
– z odličnim oprijemom,
– nizka vsebnost fotoiniciatorjev povzroči manj toplote med strjevanjem,
– stabilnost barve zagotavlja neelucijska formula in vsebnost UV filtrov,
– fleksibilna gel formula,
– ne regresira med strjevanjem,
– široka paleta barv…

Utrjevanje:

– Luč UV: 2-3 min
– Luč LED: 1 min
– Luč CCFL: 1,5 min

Ker ima odličen oprijem je prav tako primeren za stranke z bolj “mastno” nohtno ploščo. V tem primeru predhodno, pri pripravi nohtov, uporabimo tudi Primer-Acid.

Kvalitetno narejeni gelirani nohti nudijo obstojnost, trdnost ter kar se da naraven videz nohtov in pa seveda, da naravni nohti ostanejo nepoškodovani.

Pomembno je, da nohtna stilistka najde gel za nohte, ki najbolj odgovorja njej in prav tako njenim strankam, kar pomeni, da je primerne konsistence glede na zahtevnost in hitrost dela ter da pri tem nudi obstojnost.

Geliranje nohtov in postopek:

Postopek geliranja nohtov morda na prvi pogled deluje preprost, vendar je vsak začetek težak. Potrebno je dobro izpiliti znanje, pridobiti izkušnje. Kljub temu pa se še vseeno pojavi občasno kakšen nov izziv, s katerim se mora nohtna stilistka spopasti. Še posebej pa je izziv slediti novim trendom ter modnih smernicam, saj mora biti stilistka vedno v koraku s časom. Gel nohti takšne in drugačne oblike, letni hiti, novosti in poslikave, novi materiali in tehnike. V kolikor želimo vse to osvojiti se moramo informirati, slediti trendom in se izobraževati.

Vse pa se začne s prvim korakom:

Postopek:

Prvi korak  se začne s pripravo nohtov in obnohtne kožice. Svetujemo uporabo gela Cuticle Remover, ki obnohtno kožico zmehča, da se le-ta lažje odstrani in s tem tudi vizualno podaljša nohtno ploščo. Gel je potrebno zaradi oprijema oz. obstojnosti materiala, dobro obrisati. Nato oblikujemo nohte in popilimo nohtno ploščo, da ji odvzamemo sijaj. S tem poskrbimo za dober oprijem gel nohtov. K pripravi se uvršča tudi nanašanje tekočin za razmastitev oz. dehidracijo nohta (Dehydrator in brezkislinski Bonder/kislinski Primer). Šele nato se zares začne geliranje nohtov. Nekatere nohtne stilistke podaljšujejo nohte z umetnimi konicami ali s svilo. Vse bolj popularno in pogostejše pa je podaljševanje na šablono. V vsaj dveh plasteh se nato nanese gel, vsaka plast posebej pa se polimerizira v UV ali LED lučki. Za tem pride na vrsto piljenje in oblikovanje geliranih nohtov. Ko so gel nohti lepo oblikovani, so pripravljeni na barvni premaz ali poslikavo, ki se na koncu zaključi z zaključnim premazom.

Na koncu se lahko neguje še roke, priporočamo naravne izdelke linije izdelkov Skintruth.

Kako do gelov:

Geli so dostopni le salonom in nohtnim stilistkam, ki imajo opravljen tečaj oziroma  ga želijo opraviti. Tečaj lahko opravite tudi pri nas.

Želimo, da so vaši gelirani nohti kvalitetni, obstojni in stilsko dovršeni!