Permanentni laki se ne odstranjujejo s pilico za nohte, saj lahko s tem nohtno ploščo stanjšamo. Izjema je, površinsko matiranje topa; da se le-ta odpre in odstranjevalec lažje prodre v gelish lak.  V kolikor je noht stanjšan, bo moral v celoti prerasti, da bo dobil prvotno debelino nohta. Odstranjevanje permanentnega laka je sestavni del permanentnega lakiranja.

Odstranjevanje permanentnega laka mora biti enostavno, brez močnega drgnjenja in sile. Nepravilno in neprimerno odstranjevanje gel laka, je ena izmed največjih napak v tovrstnem delu, saj poškoduje nohte in na njih pušča razpoke in vdolbine, ki so vidne kot »bele lise«.

Zakaj pa pride do premočnega drgnjenja po nohtni ploskvi?

Vzrok se ponavadi skriva, da gel laka ne topimo dovolj dolgo ali nekompatibilnost sestavin gelish laka in topila. Pogosto se iz straha ter neznanja manikerke, doda še kakšna plast UV gela. Prepričane, da bo permanentna manikira bolj obstojna – manj reklamacij v salonu in pa zaradi potrošnje materiala. Napak in možnosti za uničevanje nohtov, se nekatere žal ne zavedajo.

Preprečimo napake odstranjevanja permanentnega laka

Napake oz. poškodbe naravnih nohtov zaradi postopka, kot je odstranjevanje gelish laka, lahko preprečimo z znanjem in s primernimi ter kvalitetnimi materiali. Nato pa se držimo navodil proizvajalca, upoštevamo čas namakanja permanentnega laka v odstranjevalcu, da le-ta popolnoma prekine vez permanentnega laka z naravnim nohtom. Prav tako je priporočljiva usposobljenost za delo nohtne stilistke.

Ne krajšajmo si časa z namakanjem, saj moramo potem iz nohta lak močno drgniti ali preostanek popiliti.

Pri odstranjevanju gel laka, si pomagamo z leseno palčko. V kolikor bi bilo potrebno močno drgnjenje po nohtni ploskvi, noht ponovno zavijemo v topilo, za dodatnih par minut.

Bistvo odstranjevanja permanentnega laka je, da naravni nohti ostanejo zdravi in čvrsti, pripravljeni na naslednji nanos gel laka.

Postopek odstranjevanja gel laka Mollon PRO z UV Removerjem.

Pred nanosom Removerja, lahko površinsko zmatiramo – le top coat, ga odpremo in odstranjevalec lažje prodre. Pri nekaterih gelish lakih je to potrebno storiti, pri nekaterih ne. S tem lahko za par minut tudi skrajšamo čas topitve gelish laka. Sam odstranjevalecODSTRANJEVANJE PERMANENTNEGA LAKA  permanentnega laka, nohtne plošče ne poškoduje. Pred izsušitvijo, pa lahko nohtno kožico zaščitimo z negovalnim oljem. V primeru ponovnega nanosa gelish laka, moramo olje dobro odstraniti iz nohtne ploskve (zaradi oprijema gel laka). Vsekakor pa z oljem obnohtno kožico negujmo tudi po končani manikiri. V tem primeru tanjšanja in poškodbe nohtov, bodo le-ti morali v celoti prerasti da bodo dobili prvotno debelino nohta. Debelina zdravega nohta je med 0.481 mm (desni palec) in 0.397 mm (levi palec).Če vam kozmetičarka odstranjuje permanentni lak z odstranjevalcem vse do nohtne plošče ga odstrani v roku 10 minut brez pilice za nohte ste lahko prepričani,  da ste na pravem mestu. Če vam v salonu kakorkoli drugače odstranjujemo permanentni lak,  potem se lahko vprašate ali ste na pravem mestu  ter ali uporablja uv gel ali permanentni lak.

POZOR!

odstranjevanje permanentnega laka

Pogosto se iz strahu ter neznanja manikerke, ki vam izdeluje permanentne nohte doda še kakšna plast UV gela. To naredijo zato, da bi bili vaši nohti bolj obstojni ter, da v salonu ne bi imeli reklamacij. Napak in možnosti za uničevanje nohtov se žal ne zavedajo.V kolikor ste imeli slabo izkušnjo slabo izkušnjo s permanentnim  lakom to ne pomeni da so vsi laki slabi.  Poizkusite permanentni lak HCare ali  HSS ter se prepričajte o obstojnosti ter kvaliteti permanentnega laka Mollon PRO. Oglejte si postopek odstranjevanja permanentnega laka Mollon PRO z UV Removerjem. Roke lahko tudi ovijemo v brisačo ali položimo v sušilec laka. Ob toploti se v topilo namočen permanentni lak hitreje topi.

Prepričajte se o obstojnosti in o enostavnem odstranjevanju permanentnih lakov iz Mollon PRO.

permanentno lakiranje postopek

permanentno lakiranje postopekpermanentno lakiranje postopekpermanentno lakiranje postopek

Po končani manikiri, lahko roke negujete tudi z naravnimi izdelki Skintruth.
Če želite več informacij o gel lakih, nas kontaktirajte: info@mollonpro.si / 01 200 33 05 ali 064 155 699.
Želimo Vam varno in uspešno ter profesionalno opravljeno odstranjevanje permanentnega laka!