ODSTRANJEVANJE PERMANENTNEGA LAKA

Odstranjevanje permanentnega laka je sestavni del permanentnega lakiranja

Odstranjevanje permanentnega laka je lahko z enimi izdelki lažje, z drugimi težje. Ste se kdaj vprašali zakaj?

Odstranjevanje permanentnega laka in napake

Permanentni laki se ne odstranjujo s pilico za nohte, saj se lahko nohtna plošča stanjša. Debelina zdravega nohta je med 0.481 mm (desni palec) in 0.397 mm (levi palec). V kolikor je noht stanjšan, bo moral v celoti prerasti, da bo dobil vašo prvotno debelino nohta. Izjema je, ko se samo površinsko s pilico pobrusi top – da se se odpre in odstranjevalec lažje prodre v gelish lak

Odstranjevanje permanentnega laka mora biti enostavno, brez močnega drgnjenja in sile. Nepravilno in neprimerno odstranjevanje gel laka, je ena izmed največjih napak v tovrstnem delu, saj poškoduje povrhnjico nohta in na njej pušča razpoke in vdolbine, ki so vidne kot »bele lise«.
Zakaj pa pride do premočnega drgnjenja po nohtni ploski? Vzrok se ponavadi skriva, da gel laka ne topimo dovolj dolgo ali nekompatibilnost sestavin gelish laka in topila. Pogosto se iz straha ter neznanja manikerke, ki vam izdeluje permanentne nohte, doda še kje kakšna plast UV gela. To naredijo zato, ker mislijo da bo vaša permanentna manikira bolj obstojna, da nebi v svojem salonu imeli reklamacij in pa zaradi potrošnje materiala. Napak in možnosti za uničevanje nohta oz. tanjšanja nohtne plošče zaradi piljenja, se ne zavedajo.

Preprečimo napake odstranjevanja permanentnega laka

Napake oz. poškodbe naravnih nohtov, zaradi nepravilnega odstranjevanja gelish laka, torej preprečite z znanjem in s primernimi ter kvalitetnimi materiali. Nato pa se držite navodil proizvajalca in upoštevajte čas namakanja permanentnega laka v odstranjevalcu, da popolnoma prekine vez z naravnim nohtom. Seveda pa je dobro tudi, da ste usposobljene za delo nohtne stilistke.

Zato si ne krajšajte časa z namakanjem, saj morate potem iz nohta še popiliti preostali material in dejansko ne prihranite nič. Samo stanjšate lahko s tem nohtno ploskev.

Pri odstranjevanju gel laka, si pomagajte z leseno palčko. V kolikor bi bilo potrebno močno drgnjenje po nohtni ploskvi, noht ponovno zavijte v topilo, za dodatnih par minut.

Bistvo odstranjevanja permanentnega laka je, da naravni nohti ostanejo zdravi in čvrsti, pripravljeni na naslednji nanos gel laka.

ODSTRANJEVANJE GEL LAKA – POSTOPEK:

Pred nanosom Removerja, lahko površinsko zmatirate LE TOP GEL LAKA, da odvzamete sijaj in odstranjevalec lažje prodre. Pri nekaterih gelish lakih je to potrebno storiti, pri nekaterih ne. S tem lahko tudi skrajšate čas topitve gelish laka, za par minutk.
Sam odstranjevalec permanentnega laka, nohtne plošče ne poškoduje, lahko trenutno malo odvzame sijaj. Pred izsušitvijo, pa lahko nohtno kožico zaščitite z negovalnim oljem. V kolikor ponovno nanesete gelish lak, pa morate biti pozorne, da olje popolnoma odstranite iz nohtne ploske (zaradi oprijema gel laka). Vsekakor pa lahko, z oljem, obnohtno kožico negujte tudi po končani manikiri.
Poglejte si postopek odstranjevanja gel laka Mollon PRO z UV Removerjem.
ODSTRANJEVANJE PERMANENTNEGA LAKAodstranjevanje permanentnega laka
Roke lahko tudi ovijte v brisačo ali položite v sušilec laka. Ob toploti se, v topilo namočen permanentni lak, hitreje topi.
permanentno lakiranje postopekpermanentno lakiranje postopek
permanentno lakiranje postopekpermanentno lakiranje postopek
Preizkusite, ter se prepričajte o obstojnosti, ter kvaliteti permanentnih lakov iz Mollon PRO.
Po končani manikiri, lahko roke negujete tudi z naravnimi izdelki Skintruth.
Če želite več informacij o gel lakih, pošljite vprašanje na e-mail: info@mollonpro.si
Pa varno odstranjevanje permanentnega laka! 😉